Як купати собаку

Як купати собаку

Багато собак не дуже люблять купатися, але водні процедури грають важливу роль у здоров'ї шерсті та шкіри Вашого вихованця, допомагають йому залишатися чистим від бруду і паразитів. І, звичайно, незаперечна перевага - це приємний аромат вашого домашнього улюбленця. 

Як часто необхідно мити собаку?

Собаки не потребують щоденного очищення, як люди, але їм необхідні регулярні прийоми ванн. Але наскільки часто їх купати, залежить від кількох факторів, таких як навколишнє середовище і тип шерсті тварин. Детальніше про частоту купання саме Вашої собаки може підказати ветеринар.

Ось кілька загальних рекомендацій:

• Оптимально для собак - купатися раз на місяць.
• Собакам з жирної від природи шерстю (бассет-хаунд, ньюфаундленд, ердельтер'єр) може знадобитися купання раз на місяць.
• Багато коротко і гладкошерстих порід собак, як бігль, вермаранер, прекрасно обходяться без частих купань. А басенджі є великими не любителями особистої гігієни та потребують купання вкрай рідко.
• Порід з водовідштовхувальною шерстю, наприклад, золотистих ретриверів або піренейського гірськього собаку, слід теж купати рідко, щоб зберегти захисний шар шерсті.
• Вихованці з густою шерстю і підшерстям такі, як самоїди, маламути, і інші північні породи, потребують малої кількості купання і частого розчісування, яке позбавляє їх від випавших та зайвих волосків.

Звичайно, якщо Ваш пес любить плавати, полюбляє плескатися в калюжах, живе в селі або обожнює качатися по землі, то, звичайно, купати його потрібно набагато частіше. З усім тим, не захоплюйтеся частим купанням, інакше Ви позбавите шерсть природньої олії, зробивши її сухою, схильною до лупи, грибкової інфекції і ковтунів. Так само необхідно звертати увагу на шампунь: він може пересушувати шерсть і дратувати шкіру; в такому випадку слід змінити шампунь. Рекомендуємо шампунь Baldecchi для довгошерстих порід з натуральних компонентів.
 
Де купати собаку?

Власники маленьких собак мають перевагу - вони можуть просто поставити собачку в раковину або в ємність для прання. Але якщо Ваш вихованець не поміщається в раковину, його можна купати у ванні або під душем. Так само можна придбати переносну ванну (є спеціальні легкі, складні ванночки). 

Як мити собаку?

1. Розчешіть собаку перед купанням. Шерсть з ковтунів утримує воду і подразнює шкіру. Якщо Ви не можете вичесати вихованця самостійно, довірте його професійному грумеру. Можете скористатися ватними дисками, щоб уникнути попадання води у вуха. Це запобіжить вушним запаленням і подразненням.

2. Використовуйте теплу воду. Занадто гаряча вода може обпекти тварину.  Для собак великих порід необхідна більш прохолодна вода, щоб уникнути перегріву.

3. Спілкуйтеся з вихованцем спокійним і врівноваженим тоном. Деякі собаки в кінцевому підсумку зрозуміють, що Ви їх не катуєте, а деякі довго будуть ховатися під стіл, побачивши Вас з рушником.

4. Використовуйте тільки спеціальний шампунь для собак. Звичайний шампунь може пересушити шкіру тварини. Спіньте шампунь і добре пройдіться по всій шерсті собаки, намагаючись не потрапляти в очі.

5. Ретельно змийте. Шампунь, який залишиться після миття, може дратувати шкіру собаки. Змийте, змийте і ще раз змийте.

6. Сушка. Гаряче повітря від фена може бути занадто гарячим для шкіри собаки. Або сушіть холодним повітрям, або використовуйте сушилку для собак; її більш низькі температури не викличуть свербіння або лупи.

7. Заохотьте Вашого вихованця. Не забувайте обов'язково хвалити і балувати ласощами після кожного купання, - адже Ваш улюбленець добре себе вів і тепер чистий!

Якщо Ви вважаєте, що все-таки не впораєтеся з доглядом за вихованцем самостійно, то рекомендуємо звернутися в грумінг салон, де проведуть повний комплекс гігієнічних процедур. Грумери не тільки викупають Вашого собачку, а й підстрижуть кігті, почистять вушка, пострижуть, приберуть зайві волоски над очима і висушать.

 Без послуг професійного грумера не обійтися таким породам як: пуделі, йоркширські тер'єри, мальтезе, англійська спрингер-спаніель, і подібні, з довгою шерстю.
Отже: купання допоможе утримувати шерсть Вашого собаки в чистоті та здоров'ї. Залежно від породи, собаки потребують більш-менш частого купання.

 Заходьте в наш каталог Детта - тут найкраща косметика для домашніх вихованців!