Як годувати котика

Як годувати котика

Котики їдять м'ясо і тільки м'ясо. Перш ніж брати додому кота, переконайтеся, що Ви зможете забезпечити йому гідний повноцінний раціон. Важливо розуміти, що у Вас можуть виникнути проблеми зі здоров'ям кішки, якщо годувати її НЕ м'ясними продуктами, і не збалансованими кормами, такими як корм Advance і Brekkies, Royal Canin, а овочами, фруктами, молоком, насінням, горіхами і т.д.

Чим же годувати котика?

Пам'ятайте, що кішки - це рідня сімейства котячих: левів, тигрів, ягуарів, а це значить, що Ви повинні максимально надавати значення тому, як годуєте свою тварину. Ніколи людина не ставала свідком того, що дорослий ягуар харчується яблуком, травою або п'є молоко (крім материнського в дитинстві). Тому для домашнього кота - це теж невідповідне харчування.

Організм кішки не схожий на людський, відрізняються вони й від собак. Кішки дуже вимогливі до свого раціону. На відміну від того, що їсть людина, вони потребують, в основному, білок. Якби ми їли, як кішки, у нас вже в ранньому віці були б проблеми зі здоров'ям. Хоча вони й є членами родини, коти ні в якому разі не повинні харчуватися так, як ми або наші собаки.

Корм для собак дуже перевантажений вуглеводами, і така їжа смертельно небезпечна для котиків, якщо годувати їх нею протягом тривалого часу, оскільки вуглеводи призводять до діабету.

Поради для господарів молодих котиків. Задовольняємо апетити пухнастика. 

Переконайтеся, що будь-яка готова їжа, яку ви купуєте для кішки, задовольняє вимоги, встановлені міжнародними стандартами. Якщо говорити про сухий корм для кішок, то він повинен бути як мінімум преміум (корм Brekkies), або ж так само суперпреміум (корм для кішок Advance) або класу холістік (Acana, Orijen). Порадьтеся з Вашим ветеринаром.

Після того, як Ви визначилися з кормом для кішки, поспостерігайте, як вона сприймає його (чи з задоволенням їсть), чи немає проблем з травленням (метеоризм, пронос). Значить, Ви зробили правильний вибір. Ні в якому разі не дозволяйте улюбленцю голодувати!

Намагайтеся не змінювати раціон, щоб уникнути розладу шлунку.

Скільки ж їжі потрібно вашому котику? Відповідь може вас здивувати. 

Кішка живе в приміщенні або на вулиці? Вона стерилізована чи ні? Ці два чинники грають величезну роль у визначенні дієти для вихованця. Найкраще порадитися з ветеринаром, який визначить ідеальну вагу кішки та розробить план харчування, якому обов'язково слідувати. Вам може здатися, що кішці недостатньо їжі, але вона звикне і буде здоровою. 

Як тільки Ви отримаєте план харчування кішки від лікаря, в той же день необхідно почати дотримуватися правильного раціону. Кішки люблять їсти протягом усього дня, тому необхідно завжди залишати їжу в її мисочці. Так само Ви можете дати половину порції вранці, а половину - увечері, щоб контролювати харчування. Також не слід  переборщувати з ласощами.

   І найважливіше, ніякої солі та приправ в раціоні!